15 éve együtt

15eve_egyutt_nagy

Az Overgate története 2004-ben kezdődött. Szabolcs Peti barátommal úgy döntöttünk, hogy szaktudásunkat közösen hasznosítjuk és létrehozunk egy olyan nyílászáró automatizálási nagykereskedést, ahol a magas minőségű termékek mellé magas szintű szolgáltatásokat teszünk. Egyetértettünk abban, hogy kizárólag nagykereskedésként fogunk működni. Hiszünk abban, hogy „élni és élni hagyni”. Ezért a mai napig nem szolgálunk ki végfelhasználókat, nem vállalunk telepítést. Sok-sok olasz kapuautomatika gyártót kerestünk fel, de valahogy nem volt meg sehol a „hűha, ez az” érzésünk. Sokadik utunk utolsó állomása a Benincà volt Sandrigo-ban. A fiatalabbik Benincà testvér, Luigi és az export manager, Tommaso már vártak minket. Bemutatták a gyárat és a céget. Mindenhol mosolygós kollégák, tisztaság, világosság, remek légkör. Végig oldottan beszélgettünk velük és bárhova mentünk, éreztük azt a családias feelinget, amit mi is megálmodtunk magunknak. Így, most visszagondolva, az egész egy pillanatnak tűnik. Hazafelé utazva ültünk az autóban és arról beszéltünk, hogy igen.... mi egy ilyen céget szeretnénk képviselni Magyarországon. Másnapra megkaptuk az ajánlatot is, valamint egy jelentős hitelkeretet. Wow, ez aztán a bizalom! Biztosak voltunk benne, hogy ez a kapcsolat hosszú távon és jól fog működni. Így lettünk 2004-ben a Benincà brand kizárólagos Magyarországi márkaképviselete. Nagyon sok munkával, de óriási lelkesedéssel kezdtük el az építkezést. Most is örömmel és mosolyogva gondolok vissza az első, kis 3 raklapos szállítmányunkra és arra, ahogy szettekkel megtömött csomagtartóval jártam az országot. Nagyon jó dolog volt valamit létrehozni, felépíteni a nulláról és nem a pénzt hajhászva az egészet egy nagy játéknak tekinteni.

2012-ben kinőttük a Rokolya utcai telephelyet és átköltöztünk az újpesti ipari parkba. Nagy előrelépés volt ez az életünkben. Egy új építésû épületben létrehozhattunk egy minőségi és kényelmes bemutatótermet, 

best_partner_dij
valamint egy átlátható, jól használható raktárat. 2015-ben a Benincàval közös szervezésben meghívtuk a legjobb vásárlóinkat egy olaszországi kirándulásra. 72-en, egy emeletes busszal meglátogattuk a gyárat, a Ferrari Múzeumot, Bardolino városkát a Garda-tó partján, borkóstolóztunk, kirándultunk és csináltunk egy óriási gokart versenyt is. Szuper kis túra volt. Ne aggódjatok, nem az utolsó! :)
beninca_csoportkep_bejaratnal
Időközben a Benincà mellett, több mint 30 beszállítónk lett. Peti vitte a nyílászáró vasalatos üzletágat, én a kaputechnikát. Két, teljesen különálló üzletágat. Néhány éve teljes barátságban, de különváltak útjaink. Azóta kedvenc csapatommal 100%-os figyelemmel képviseljük és építjük tovább a Benincà magyarországi márkaképviseletét, 4 saját brand-ünket (Mooove, Lumeen, Control, Garage), valamint az egyéb megszokott márkákat.

A 2015-ös utunk gálavacsoráján igazi meglepetésként kaptunk egy díjat. Egy csodás díjat. Magyarország és az Overgate világelső lett a Benincà-nál. Szóhoz sem jutottam. Nehéz volt ezt elhinni. Azóta tavaly negyedik alkalommal „léphettünk a dobogó legfelső fokára”. Ez óriási büszkeséggel tölt el mindannyiunkat. Természetesen ez nem csak a mi érdemünk. Ezeknek a díjaknak nagyon sok „résztulajdonosa” van.

Köszönöm minden kedves Partnerünknek ezt a közös sikert!

A jövőben is várunk titeket szorgalommal, szakértelemmel és barátsággal!

Mátrai László